Greenscreen

Om du använder Greenscreen när du filmar eller tar stillbilder så kan du i efterhand byta ut den gröna bakgrunden med en valfri bild. Greenscreenen är en grön duk på 3 x 2 meter. Det ingår ett stativ till den gröna duken, iPad, mikrofon, stativ och hållare till iPaden i paketet när du lånar Green Screen. Du behöver även en app som kan hantera Greenscreen. Vi rekommenderar Greenscreen by do ink eller att du använder dig av greenscreenfunktionen i iMovie.

Boka Greenscreen i Mediekatalogen

Se instruktionsfilmerna i spellistan Fatta Greenscreen med Peter Milton

Greenscreen by Do Ink är appen jag använder för att jobba med greenscreen. Det är en app som fungerar väldigt bra och är enkel att hantera. Efter att du har tittat på mina instruktionsfilmer så är jag tämligen säker på att du kan använda appen Greenscreen by Do Ink på ett bra sätt.

Det finns alltid mer att lära kring hur man kan använda greenscreen i berättandet med film så därför har jag länkat till ytterligare två filmer:
Nybörjarguide till Green screen by do ink Jesper Levallius https://youtu.be/opaRzAEX_4A
Greeen Screen by Do Ink – hur man kommer in i bilden Jesper Levallius
https://youtu.be/dRPqiGv2NFQ

Här hittar du även en kortfattad manual till hur du kommer igång med appen Greenscreen by Do inc: Manual Greenscreen by Do inc

Vill du lära dig mer på egen hand eller gå en kurs om Greenscreen eller är nyfiken på någon annan form av digitalt berättande? Läs mer på Kurser och resurser: Digitalt berättande.

Film om “Grön animation” – IKT-pedagog Peter Milton. Använd dina egna bilder som bakgrunder när du gör animationer appen Stop Motion Studio. Så här funkar greenscreen!