Om oss

Välkommen till AV-Media – länets kompetenscentrum för film och digital pedagogik!

Vi har ett brett och kvalitetsmässigt högt utbud av film och digital pedagogik för länets skolor och förskolor. Vi erbjuder utbildning och stöd i pedagogisk användning av digitala verktyg. Digitalt berättande, ljud och film ligger oss också varmt om hjärtat.

Vi är en del av Kommunförbundet Kalmar län.

Vårt erbjudande

Kurser och resurser där vi samlar våra bästa tips och material från våra inom digital pedagogik och media i skolan. Vi skräddarsyr kostnadsfria kurser till länets skolor och förskolor.

Mediekatalogen som innehåller både faktafilm och spelfilm för undervisning för elever och lärare i Kalmar län. Skapa ett konto (gratis) med din e-postadress och få tillgång till mediekatalogen dygnet runt, året runt.

Filmtips för alla åldrar. I vår filmkalender hittar du även tips på filmer kring högtidsdagar. Vi kan hjälpa till att ta fram förslag på filmer för olika teman eller arbetsområden.

Testrum och utlåningsverksamhet där du kan låna ett brett spann av robotar, ljud, VR och kameror.

Lär mer om vårt utbud i vår folder.

Vårt uppdrag

I uppdraget ingår också ett ansvar för erfarenhetsutbyte på IT-/mediaområdet för att öka möjligheterna för skolor att nå de krav som läroplanerna anger samt att genom omvärldsbevakning följa relevant skolforskning, skolutveckling, upphovsrättsfrågor, tekniknyheter och sprida informationen vidare med hjälp av våra olika kanaler; hemsidan, nyhetsbrev och nätverk.