micro:bit

Den lilla datorn Micro:bit har gjort succé världen över. Den går att programmera från en lärplatta, dator eller chromebook.

Micro:biten är ett litet kretskort med lysdiodrar på som man kan koppla olika saker till med micro-USB. Det finns ett litet batteri till som också kopplas med micro-USB. Varje lysidod är programmerbar och kan programmeras till egna små spel, namnskyltar, en tärning och mycket annat kreativt!BBC micro:bit är en liten programmerbar dator.

Även om micro:biten är liten har den många olika funktioner. På framsidan har den en A och en B-knapp samt 25 lysdioder, som även är ljussensorer. På baksidan finns en resetknapp, batteriport och USB-port. Där finns även en accelerometer, processor och termometer, kompass och antenn.

På micro:bits officiella hemsida hittar du all information som behövs för att komma igång, få inspiration och för att programmera din micro:bit med verktyget JavaScript Blocks Editor!

Kom igång och programmera – på sidan Mer micro:bit får du tips om hur du kan komma igång och exempel på roliga projekt att göra med micro:bit.

Programmera ett pulserande Microbit-hjärta! Så här gör du:

MICRO:BIT HJÄRTA

MICRO:BIT ÖVNINGAR