Pro-Bot

När eleverna behöver en större utmaning än Bee-Bot eller Blue-Bot kan Pro-Bot vara nästa steg. Pro-Bot är uppladdningsbar och kan användas i två lägen. Det ena läget fungerar som en Bee-Bot där du enkelt styr roboten med piltangenter och en Go-knapp på ovansidan.
Det andra är genom Logo läge. Här kan piltangenterna kombineras med sifferknappar där avstånd för rörelse och grader kan matas in.
På LCD-skärmen kan man följa och redigera sina kommandon. Pro-Bot är anpassad till alla nivåer och gör det enkelt att programmera eller skriva mer avancerade kommandon:

  • Man kan sätta en tuschpenna på Pro-Bot för att rita egna banor och göra olika mönster.
  • Du kan också göra egna programmeringar och spara dem (Proc1)
  • Pro-Bot har några förinställda programmeringar som är dolda i displayen, ex Proc 40. Testa att skapa programmeringen på egen hand.

Pro-Bot låter dig lära olika saker som:

Uppskatta längder och vinklar genom att rita flera raka linjer, låt barnen uppskatta längder och vinklar och kontrollera denna uppskattning med Pro Bot-roboten.

  • Lär dig geometri genom att skapa olika former med roboten.
  • Lär dig koordinaterna genom att nå dem med roboten på ett specifikt rutnät.
  • Utför geometriska dikteringar genom att förbereda en rutt, bryta ner rörelsen och diktera den till en annan elev som måste programmera roboten för att reproducera den.

avmedia.kronoberg.se har fler tips på hur Pro-Bot fungerar samt hur du kan arbeta med den. Länk: https://sites.google.com/avmkr.org/programmera-med-probot/startsida

För ytterligare fördjupning:

www.tts-group.co.uk, Länk till Teacher guide från tts

Boka Pro-Bots i mediekatalogen.

Vill du lära dig emr om programmering eller gå en kurs? Läs mer på Kurser och resurser: Programmering

AV-Medias filmer om hur du kommer igång med ProBot:

Kontakt

Ulrika Neuman IKT-pedagog 0480-45 67 78 Skicka e-post