Webbinarier med AV-Media

Under hösten 2020 erbjuder vi gratis webbinarier för alla er som jobbar i länets skolor och förskolor. En timme varannan vecka ägnar vi åt inspiration kring olika områden. Du kan koppla upp dig med hjälp av din egen dator och ta del av webbinariet från den plats som passar dig bäst. Det är gratis att delta om du arbetar i Kalmar län, men vi vill gärna att du anmäler dig.

Du kommer få en inbjudan med en länk till webbinariet samt instruktioner om hur du kopplar upp dig i god tid innan det är dags. Följande onsdagar kl 15.00-16.00:

Det kommer att gå att se webbinarierna i efterhand. Allteftersom de blir genomförda kommer de dyka upp som länkar här ovan.

16 sep: Upphovsrätt och bilder i skolan

Är det ok att ta bild på något jag gillar, ta bilder var jag än befinner mig eller filma där det finns andra personer med? Vad betyder upphovsrätt? Vika regler gäller om jag vill använda bilder och filmer i min undervisning? Allt detta och lite till kommer vi att gå igenom på webbinariet om Upphovsrätt.

30 sep: Visa film i klassrummet

Vi visar hur ni kommer igång och delar med oss av våra bästa funktioner och resurser i mediekatalogen.

14 okt: Inspiration till programmering F-6

Programmering är inskrivet i kursplanerna i matematik och teknik och är en del av den digitala kompetensen som eleverna ska ges möjlighet att utveckla. På det här webbinariet får du lite inspiration till att börja med programmering samt tips på länkar och resurser för programmering. Du får också bekanta dig med några robotar samt tips på analoga övningar.

11 nov: Berätta med film för alla åldrar

Med utgångspunkt i mångårig undervisning i filmskapande och berättande tillsammans med hundratals elever, delar vår IKT-pedagog Peter sina tips på hur man kan stötta elever i att skapa bra egna filmer. Det ska vara så enkelt som möjligt! Det handlar bland annat om hur man använder kameran för att förstärka berättandet och hur man bygger upp berättandet med dramaturgi.

25 nov: Digitalt escape room

Ett digitalt escape room är ett arbetssätt där ni ska lösa interaktiva problem tillsammans i grupp för att ta er ut ur det digitala rummet. Genom att använda ledtrådar och pusselbitar som ni får i rummen ska ni lösa utmaningarna, låsa upp låsen och ta er ut ur rummen! Under webbinariet får ni möjlighet att skapa egna digitala escape rooms i Google Formulär. Vi funderar och diskuterar också kring hur escape rooms kan användas i undervisningen.

9 dec: Film och IKT för nyanländas lärande

Har du elever med ett annat modersmål än svenska? Genom att använda sig av film och digitala verktyg kan man öka möjligheten för eleverna att hänga med i undervisningen. Vi tittar närmare på olika resurser för nyanlända elever.